Profilaxia
O parte importantă a aspectului nostru este dată de existența unui zâmbet frumos!
Profilaxia dentară
Profilaxia dentară este un proces complex care cuprinde toate acțiunile care previn instalarea afecțiunilor dentare și gingivale.
Aceasta este necesară pentru a preveni nu doar simptomele neplăcute ale acestor afecțiuni, dar și pentru a menține un aspect estetic plăcut și a reduce riscul complicațiilor.
Profilaxia se efectuează atât acasă, prin reguli de igienă, dar și în cabinetul medicului stomatolog. De aceea, este recomandat a merge periodic la un consult.
Este important de menționat că profilaxia este de dorit a se începe încă din copilărie și continuată pe toată durata vieții. Metodele de profilaxie contribuie semnificativ la prevenirea diferitelor afecțiuni. Însă, pentru aceasta ele necesită a fi respectate și aplicate consecvent.
Albirea dinților
În zilele noastre aspectul fizic plăcut devine un factor din ce în ce mai important, atât în obținerea unei slujbe și consolidarea succesului în cariera profesională, cât și în stabilirea unor relații deschise și cordiale cu alte persoane cu care interacționăm și comunicăm în plan privat.
O parte importantă a aspectului nostru este dată de existența unui zâmbet frumos.
Albirea dinților a reprezentat o dorința a oamenilor încă din cele mai vechi timpuri, iar grație metodelor moderne de albire pe care vi le oferim în cabinetul nostru, puteți obține mult mai ușor un zâmbet mai alb și mai strălucitor.
De câte feluri este profilaxia?
Pe parcursul vieții, metodele de profilaxie se pot schimba.
Dacă pentru un sugar, profilaxia constă în aplicarea regulilor de igienă, după fiecare masă, pentru un copil sau un adult, profilaxia înseamnă mult mai mult.
Astfel, prevenirea afecțiunilor stomatologice cuprinde mai multe metode, iar fiecare dintre acestea sunt recomandate de către medic, în funcție de starea de sănătate a fiecărui pacient.
Metodele de prevenire ale afecțiunilor cavității bucale sunt multiple.
De asemenea, modul în care se efectuează este foarte important. Pentru aceasta, este util a cere sfatul specialistului. Printre cele mai frecvente metode de profilaxie care sunt recomandate în stomatologie, se află:
- perierea dinților de cel puțin două ori pe zi;
- utilizarea unei paste de dinți cu un conținut optim de fluor;
- folosirea aței dentare sau a dușului bucal;
- alegerea unei ape de gură cu proprietăți antibacteriene;
- renunțarea la fumat;
- consumarea redusă a băuturilor carbogazoase dulci;
- reducerea consumului de dulciuri;
- consultul periodic, la un interval de 6 luni, la medicul stomatolog;
- detartrajul dentar;
- tratamentele de fluorizare;
- efectuare radiografiilor dentare;
- realizarea procedurilor profesionale de curățare a danturii;
- sigilarea dentară;
- tratamentele ortodontice;
- intervenții chirurgicale, pentru corectarea anumitor anomalii.